Aquamar ontwikkelde de Pro-Vida, een machine die pure zuurstof aan het water toevoegt door middel van nanobelletjes. 

Wat zijn nanobubbels eigenlijk?

Het zijn minuscule luchtbelletjes, zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt zien.

Wist u dat?

“Nanobellen zijn kleiner dan 100 nanometer. Even ter vergelijking: de dikte van een menselijke haar is ongeveer 80.000 nanometer.”

Pro-VidaHet grote voordeel daarvan is dat de luchtbelletjes niet meteen naar boven drijven, maar ze blijven in het water waardoor ze effectief kunnen zijn en hun doel bereiken. Grotere bellen stijgen op, gemiddeld blijft daarvan slechts 7% in het water achter. De druk in het belletje is praktisch even groot als daarbuiten waardoor ze onder laboratorium omstandigheden wel tot 6 maanden in het water blijven zweven. De zuurstofoverdrachtssnelheid is daardoor 6.500% efficiënter dan technieken met macrobellen.

Hoe werkt de Pro-Vida?

  • De Pro-Vida maakt nanobubbels. In die nanobubbels zit pure zuurstof en dat mengen we met het water.
  • De Pro-Vida bevat ook een zuurstofconcentrator waardoor we in staat zijn om met 100% zuurstof te werken in plaats van met gewone lucht waar maar 20% zuurstof in zit.
  • Per unit kan er 3, 5, 7, 10 of 15 liter zuurstof per minuut toegevoegd worden aan het water.

Plug-and-play

De unit kan heel eenvoudig aangesloten worden op bijvoorbeeld een basin, tank, sloot, meer etc. De unit is dus plug- and-play. Hij verbruikt alleen stroom en is onderhoudsarm omdat hij niet met hoge druk werkt. Er zijn verschillende types Pro-Vida. Neem contact met ons op voor meer informatie en advies op maat.