In de voedselverwerkende industrie vormt de luchtkwaliteit vaak een probleem. Er wordt veel gedaan om producten in een zo hygiënisch mogelijke omgeving te verwerken. Het desinfecteren van machines, werkoppervlakken en proceswater leidt meestal niet tot de grootste problemen. Met de lucht is dat een ander verhaal. Rondzwevende micro-organismen zijn moeilijk aan te pakken en vormen steeds weer een besmettingsbron voor de voedingsmiddelen. Aquamar ontwikkelde een apparaat waarmee op eenvoudige wijze ook dit probleem opgelost kan worden.
Aquamar Clarus luchtontkiemers rekenen radicaal af met lucht besmetting.
Zij zorgen er voor dat op een natuurlijke wijze de lucht gezuiverd wordt, zonder het gebruik van dure filters of chemicaliën. Deze manier van luchtbehandeling wordt al ruim twintig jaar gebruikt in o.a. in kaasopleg bedrijven, de levensmiddelenindustrie, in catering en horecabedrijven, maar ook in verpleeg- en verzorgingshuizen.
- In de lucht aanwezige schimmelsporen, bacteriën en virussen worden vernietigd.
- Zwevend stof wordt geclusterd en valt neer.
- Overheersende geuren worden geneutraliseerd.