Aquamar vindt aandacht voor het milieu belangrijk. Wij zijn van mening dat het bedrijfsleven hierin het voortouw moeten nemen. Energiebronnen worden schaarser en elk alternatief is daarom welkom.

Zonnepanelen en aardwarmte
Aquamar heeft geïnvesteerd in zonnepanelen. [Zie een verslag van Omroep Flevoland] Met de energieleverancier konden afspraken gemaakt worden over terug levering. Het mes snijdt zo aan twee kanten. Er worden minder fossiele brandstoffen verbruikt en op termijn verdienen we de panelen zelf terug. Ons nieuwe bedrijfspand wordt verwarmd met behulp van aardwarmte.

Desinfectie-oplossingen
Aquamar produceert milieuvriendelijke desinfectie-oplossingen. Ons devies: geen schadelijke bacteriën in voedsel en water, geen schadelijke chemicaliën in het milieu.

Al meer dan 15 jaar levert Aquamar UV-C apparatuur voor het doden van bacteriën in drinkwater. Aquamar maakt uitsluitend gebruikt van energiezuinige lagedruk UV-lampen. UV-lampen veranderen niets aan de chemische samenstelling van het water. Ook worden er geen chemicaliën of stoffen aan het water toegevoegd. UV-C techniek is dus een van de meest milieuvriendelijke waterbehandelingstechnieken.

Geen residuen
Daarnaast brengt Aquamar diverse desinfectiemiddelen op de markt op basis van waterstofperoxide. Hiervoor gebruikt Aquamar alleen de meest zuivere waterstofperoxides. Nadat waterstofperoxide de bacterie heeft gedood, vervalt het tot water en zuurstof. Er blijven dus geen rest-chemicaliën achter in het proces. Ook komt er niets in het milieu terecht.