Aquamar Disinfection Products kan u adviseren bij het aanpakken van de meest diverse problemen met bacteriën en andere micro-organismen. Ons primaire expertisegebied is water. Daarnaast hebben we in de loop van de jaren veel kennis opgedaan over de bestrijding van micro-organismen in lucht en op oppervlakken.

Een greep uit de ervaringen:

 • Blauwalg in vakantiepark
  In een vakantiepark met een specifieke waterloop trad ’s zomers vaak blauwalg op vanwege stilstand van het water. Door middel van een speciale zuurstofbehandeling reduceerden wij de blauwalg en de daarmee gepaard gaande stankoverlast.

 

 • Desinfectie van suikerwater
  Voor een frisdrankenproducent realiseerden wij UV-C desinfectie van suikerwater. Suikerwater lijkt helder, maar heeft een zeer lage transmissie. Dit betekent dat (UV-C) licht moeilijk in dit water doordringt. Op een slimme manier wisten wij dit suikerwater toch te steriliseren.

 

 • Alternatieve technieken Legionella
  Aquamar participeerde in het college van deskundigen bij het tot stand komen van de beleidsrichtlijnen inzake de toepassing van alternatieve technieken bij de bestrijding van Legionellabacteriën.

 

 • Desinfectie-oplossing KI-stations
  Bij KI-stations (kunstmatige inseminatie) voor varkens worden er hoge kwaliteitseisen gesteld aan het te gebruiken water. Door een slimme combinatie van praktijkkennis creëerden we een UV-C unit die aan deze specifieke eisen tegemoet kan komen.

 

 • Schimmels in productieruimte voedsel
  In een productieruimte waar voedsel verwerkt wordt, was er sprake van overmatige schimmelvorming. Wij vonden uit dat de schimmels met name vrij in de lucht zweefden. Door toepassing van UV-C techniek in de lucht werd het schimmelprobleem opgelost.