Op zaterdag 2 maart organiseert BluePort Urk samen met het Maritiem Kenniscentrum Berechja vanaf 10.00 uur een inloopochtend met als thema: “Kwaliteit en Hygiëne in de visserijsector"

Aquamar participeert in deze inloopochtend.
Het doel van deze ochtend is het benoemen en erkennen van risico-plekken (HACCP) in de visserijketen, het aanreiken van mogelijkheden om hier mee aan de slag te gaan en het bieden van een actief platform om deze aanpak vorm te geven.

Er zijn drie sprekers: 
Dubbele Janson, Aquamar, Urk, “Hygiëne aan boord”
• Bouke de Vries, Van der Lee Seafish BV, Urk, “Verbeteren kwaliteit gevangen vis”
• Gerhard Mulder, Syntens,“Opzetten platform verbeteren Hygiëne/kwaliteit in de keten”

Syntens levert de onafhankelijke ondersteuning voor het verbeteren van uw bedrijfsresultaten, zorgt voor de verbinding met andere stakeholders en in sommige gevallen, ook voor een beperkte financiering voor nieuwe projecten.

Het aanpakken van de hygiëne in de visserijketen betreft in eerste instantie het goed in kaart brengen van de situatie. Focus is daarbij gericht op de methodes om ter plekke en snel, bacteriële besmetting aan te tonen in of rond vis.

Zonder de andere schakels te vergeten, gaat deze hygiëne allereerst om: de kwaliteit van het water aan boord dat voor de bereiding van ijs dient, de hygiëne aan boord van de handschoenen en de mesjes waarmee de vissen worden gestript, de 'schoonheid' van de bakken aan boord waarin de gestripte vis wordt verzameld voordat die van boord wordt gehaald.

We hopen u op 2 maart op Urk te mogen verwelkomen.

Locatie: Aula Berechja College - Waaiershoek 46, 8321 BH Urk
Aanvang en duur: Van 10.00 tot 12.00 uur
Kosten deelname: Geen